POSTIGNUT DOGOVOR: ZET će i dalje obavljati usluzi javnog prijevoza za područje Velike Gorice

POSTIGNUT DOGOVOR: ZET će i dalje obavljati usluzi javnog prijevoza za područje Velike Gorice
Foto: Grad Zagreb

Predstavnici Zagrebačkog električnog tramvaja, Grada Zagreba i Grada Velike Gorice na današnjem su sastanku postigli dogovor o produljenju ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza od strane ZET-a na području grada Velike Gorice i linija prema Zagrebu.

Na sastanku, na kojem su kao predstavnici Grada Zagreba sudjelovali gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela i predstavnici nadležnih gradskih ureda te, kao predstavnici Grada Velike Gorice, gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Neven Karas, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić  i predstavnici nadležnih gradskih ureda, postignut je dogovor oko nastavka pružanja usluge javnog prijevoza na području Velike Gorice koji je trebao isteći 30. lipnja, odnosno sutra.

Kako je priopćeni nakon sastanka, prema postignutom dogovoru, potpisat će se aneks postojećem ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza, trajanja do 30. rujna 2021., kojem će subvencionirani iznos prijevoza za Grad Veliku Goricu ostati u istom mjesečnom iznosu od 2,6 milijuna kuna, a od 1.10. do 31.12. 2021. iznos mjesečne subvencije porast će na 3,6 milijuna kuna.

Ovim dogovorom oko aneksa, do kraja rujna Grad Velika Gorica dobiva vrijeme za uravnotežiti proračun i razmotriti do kraja godine održivost lokalnih linija s malim brojem putnika na kojima ZET obavlja uslugu prijevoza, a s druge strane Grad Zagreb, odnosno ZET, nakon rujna više neće generirati gubitke u prijevozu s Velikom Goricom.

Obje strane zadovoljne su postignutim dogovorom kojim Zagrebački električni tramvaj nastavlja građanima Velike Gorice pružati redovitu uslugu prijevoza na području grada i okolice.