“ČUDESNI HRVAT”, najuspješniji ronilac na dah svih vremena, ponovno ruši svjetske rekorde

Goran Čolak
Foto: Press

Niti mjesec dana nije prošlo od zadnjeg velikog uspjeha i zlatne ronilačke maske osvojene na prestižnom natjecanju u Dubaiju, a nove sjajne vijesti stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena – našega “čudesnog Hrvata” Gorana Čolaka!

Na Državnom prvenstvu Hrvatske, održanom ovog vikenda 7. i 8. travnja u Zagrebu, naš višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder skinuo je još jedan svjetski rekord i po tko zna koji put upisao se u povijest ronjenja na dah.

U bazenskoj disciplini ronjenja na dah sa stereo perajama dosadašnji rekord od 226,50 metara poboljšao je za više od 3 metra, podigavši ga na čak 229,80 metara preronjenih – u jednom jedinom dahu!

“S obzirom da ovu disciplinu nisam radio nikada do sad – čime je izazov bio još i veći, više sam nego zadovoljan postignutim rezultatom i novim svjetskim rekordom”, izjavio je vidno zadovoljni Goran neposredno po završetku natjecanja. Uzmemo li u obzir i nedavnu uvjerljivu pobjedu u Dubaiju, od Gorana i u nastavku sezone očigledno možemo očekivati još puno odličnih rezultata.

Nakon Zagreba Goran putuje za Toronto na veliki međunarodni Hot Docs filmski festival, gdje će sudjelovati u svjetskoj premijeri novoga dokumentarnog filma “Moj život bez zraka” redateljice Bojane Burnać u kojoj “igra” glavnu ulogu.

A novi sportski izazovi očekuju ga već sredinom lipnja kada putuje za Italiju, gdje nastupa na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju.

Najnovijim svjetskim rekordom u disciplini koju dosad nikad nije radio, naš “čudesni Hrvat” još jednom je potvrdio kako za njega doista ne postoje granice.

Poželimo mu stoga i u nastavku sezone da svojim izvanserijskim rezultatima sruši još mnoge granice i još puno nas puta ostavi – bez daha!