SURADNJA: Hladno pivo i Josipa Lisac neonom obojali ‘Soundtrack za život’

Hladno pivo i Josipa lisac
Foto: Mario Borščak

U prostorijama Alfa filma na snimanju spota “Soundtrack za život” nastavljena suradnja najboljeg hrvatskog punk rock benda Hladnog Piva i glazbene dive Josipe Lisac.

Nova verzija pjesme, koja je u originalu objavljena na Porinom nagrađenom albumu “Šamar” iz 2003. godine, nagovijestila je zanimljiv početak godine u kojoj Hladno Pivo slavi 30 godina svog postojanja!

Ova pjesma, kažu članovi benda, nastala je kao posveta svima onima koji vole, stvaraju i slušaju glazbu, a glazba je upravo ono što živi Josipa Lisac, stoga, kad su razgovarali o novoj verziji pjesme nije bilo dileme da je upravo Josipa ona s kojom je žele snimiti. Interesantno je da su pjesmu “Soundtrack za život” Hladno Pivo izveli kao gosti na Josipinom koncertu u Tvornici 2003. godine jer se upravo ta pjesma njoj najviše svidjela.

Danas, 15 godina poslije, Josipa je svojim nevjerojatnim vokalom dodatno začinila dramatičnu i energičnu pjesmu, a upravo će takav biti i spot. Redatelj Nevio Smajić odlučio je napraviti tehnički zahtjevniji spot prepun neonskih boja što mu je zadavalo i određene tehničke probleme no, dobro raspoloženi Josipa i dečki iz Hladnog Piva uvelike su mu olakšavali posao pa je snimanje proteklo u sjajnoj atmosferi koju će zasigurno osjetiti i publika.

Nova verzija pjesme “Soundtrack za život” nalazi se na aktualnom albumu Hladnog Piva “Greatest Hits” kojim su zaokružili prvih 30 godina karijere, a proslavit će ih s publikom u Domu Sportova 2. i 3. ožujka. Prvi koncert, u petak 2. ožujka, nazvan je “Old School” i bit će u potpunosti posvećen prvoj fazi karijere. U fokusu će biti prva četiri studijska albuma: “Džinovski”, “G.A.D.”, “Desetka” i “Pobjeda” objavljena od 1993. do 1999. godine.

Druge večeri, u subotu 3. ožujka bend će odsvirati “Greatest Hits” set s najznačajnim pjesmama iz sva tri desetljeća svoje karijere. Hladno Pivo u punim je pripremama za ove koncerte, a publiku očekuju vrhunski nastupi s jedinstvenim set listama s više od sedamdeset pjesama.