Krenula pretprodaja luksuznog vinilnog reizdanja kultnog albuma Hladnog piva

Foto: Croatia Records

Album “Džinovski” grupe Hladno pivo svakako je kultni album njihove bogate karijere. Dobitnik Porina za alternativni rock album, “Džinovski” je Hladnom pivu donio prvu statuu na prvoj dodjeli za njihov prvi album.

Godine 2023. došlo je vrijeme da se “Džinovski” ponovo nađe na LP-u, naročito jer ovo reizdanje dolazi na tridesetu obljetnicu originalnog izdanja.

Album će u petak, 8. rujna, biti dostupan na svim streaming platformama u remasteriranom izdanju te u službenoj prodaji, a fizičke primjerke već sada možete naručiti putem webshopa Croatia Recordsa.

U knjižici izdanja nalaze se tekstovi Aleksandra Dragaša i Tomislava Šunjića, prvih menadžera i diskografa benda, zatim tekst Denisa Mujadžića Denykena s dojmovima sa snimanja albuma, kao i intervju s Milom, Zokijem i Subom, kao okosnicom benda, koji donosi mnoštvo zanimljivih anegdota iz godina nastanka albuma, popraćenih fotografijama te prvim novinskim člancima o bendu.

Album dolazi i s download karticom za preuzimanje mp3 verzije pjesama koje je remasterirao s originalnih magnetofonskih vrpci Mauro Širol u Croatia Records Studiju. Za likovno oblikovanje dizajna reizdanja, kao i retuširanje originalnog omota, zaslužan je Darko Kujundžić.