STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Otkazuju se svi skupovi u Zagrebačkoj županiji, bez obzira na veličinu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Otkazuju se svi skupovi u Zagrebačkoj županiji, bez obzira na veličinu
Foto: Zagrebačka županija

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak kako preporuča odgađanja svih javnih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

Iz Županijskog stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije.

U objavi za javnost napominje se da Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije te da je za događanja na području Zagreba nadležan Stožer civilne zaštite Grada Zagreba).

Gradovi Zagrebačke županije su: Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan na ovom linku.

Ako organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja.

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije podsjeća na dužnosti organizatora okupljanja:
— Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
— Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
— Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije
— Na vidljivim mjestima istaknuti sljedeće upute koje se mogu preuzeti na niže navedenim linkovima:
    – Plakat za javne prostore
    – Upute za pranje ruku