SREDNJOVJEKOVNI DANI NA MEDVEDNICI: Program uključuje čak i isprobavanje sprava za mučenje

Srednjovjekovni dane na Medvednici
Foto: PP Medvednica

Ovog vikenda Javna ustanova Park prirode Medvednica organizira XII. Srednjovjekovne dane na Medvednici, u kojima se na Medvedgradu oživljavaju običaji i duh srednjeg vijeka.

Drevne zidine Medvedgrada zaposjest će Crna Kraljica i njezina dvorska svita, plemeniti vitezovi i luckaste dvorske lude, a oko same utvrde smjestit će se se pravi srednjovjekovni sajam!

Posjetitelji svake godine mogu uživati u viteškom turniru, a i sami se okušati u viteškim disciplinama, nasmijati se vratolomijama žonglera Trilje IV., slušati srednjovjekovnu glazbu, susresti medvedničke coprnice, pa čak i isprobati prave srednjovjekovne sprave za mučenje!

Manifestacija se održava uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Bogat program Srednjovjekovnih dana na Medvednici održava se u subotu 23.09.2017. i nedjelju 24.09.2017. od 12 do 20 sati. Organiziran je poseban prijevoz minibusevima od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag, ali, a s obzirom na to da je kapacitet minibuseva ograničen, organizatori sve one koji su u dobroj kondiciji pozivaju da dođu pješice. Radi se o pješaćkoj turi od 45 minuta koja će svakome dobro doći!