SPOMENIK FRANJI TUĐMANU neće biti na trgu koji nosi njegovo ime, nego na drugom kraju grada!

Kuzma Kovačić - Spomenik Franji Tuđmanu
Foto: uha.hr

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ipak neće biti na trgu koji nosi njegovo ime, kako je prije najavljivano, nego na sjevernoj strani Sveučilišne livade, uz Ulicu grada Vukovara!

Objavio je to Večernji list, koji piše da je to potvrdila zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, ujedno i članica žirija koji je odlučivao o izgledu spomenika.

Večenji list napominje da je to ideja je to koja je gradonačelniku Milanu Bandiću pala na pamet kako bi upotpunio os Lenucijeve potkove još jednom povijesnom ličnošću.

Spomenik bi stajao preko puta budućeg spomenika domovini, koji će biti podignut između Gradske uprave i KD Vatroslav Lisinski, odnosno odmah ispred gradonačelnikova ureda. Tuđmanovo lice gledalo bi prema spomeniku domovini.

– Ako Veco Holjevac dočekuje Zagrepčane na putu od Mosta slobode prema gradu, onda neka predsjednik Tuđman treba gledati svoje djelo – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Inače, natječaj za spomenik Franji Tuđmanu, davno je proveden. U uži izbor ušli su radovi Kuzme Kovačića, Nevena Bilića, Kažimira Hraste i te Marije Ujević Galetović i Marijane Birtić, a Večernji list piše da će se na kraju realizirati rješenje Kuzme Kovačića.