SPEKTAKL NA BUNDEKU: Više od 400 glazbenika svirat će hrvatsku himnu uoči utakmice Hrvatska-Francuska

Puhački orkestar ZET-a
Foto: ZET

Na ljetnoj pozornici Bundek, u nedjelju, 15. srpnja, u organizaciji Puhački orkestar ZET, održat će se 1. Međunarodni susret puhačkih orkestara u Zagrebu!

Na repertoaru će biti klasična glazba, ali i poznate popularno-zabavna skladbe, a moći će se čuti i poznate rock uspješnice u puhačkom izdanju

Program će započeti u 16 sati promenadom svih 11 orkestara sudionika od ulaza Bundek – zapad, do glavne pozornice na jezeru. U 17 sati svi orkestri sudionici (s više od 400 glazbenika) na znak gradonačelnika Milana Bandića, odsvirat će hrvatsku himnu za početak utakmice.

Pored pozornice će biti veliko projekcijsko platno te pultevi sa pivom i hranom, te će sudionici susreta s građanima organizirano gledati utakmicu i navijati za vatrene.

Nakon završetka utakmice koji se očekuje u 19 sati, pozdravni govor održat će izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a orkestri će zajednički izvesti skladbe Serbus, Zagreb i Dixie parade, čime će započeti predviđeni koncertni program na pozornici na jezeru koji će trajati do 1 sat iza ponoći.

Sudionici susreta:

1. Puhački orkestar ZET-a – Zagreb
2. Savaria Youth Concert Band
3. Gradski puhački orkestar Zabok
4. Gradska glazba Opuzen
5. KD Papirniški pihalni orkester Vevče
6. Puhački orkestar grada Pule
7. Puhački orkestar DVD-a Petrovina
8. Puhački orkestar grada Gospića
9. Limena glazba Dekanovec
10. Puhački orkestar DVD Đurđevac
11. Puhački orkestar Lovran