Promenadni koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Foto: Press

Promenadni koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a održat će se povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu, 5. kolovoza s početkom u 20 sati kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Uz Orkestar ZET-a nastupit će i solisti Rajko Suhodolčan i Željko Grozaj iz Kvarteta Gubec, a kojemu je, za osobit doprinos očuvanju i promicanju purgerske i kajkavske popevke, prošle godine dodijeljena Medalja Grada Zagreba.

Na programu koncerta organiziranog u povodu Oluje, velike hrvatske pobjede u Domovinskom ratu kojom su oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske, uz poznate kajkavske popevke naći će se i omiljene domoljubne skladbe poput: Živila Hrvatska, To je tvoja zemlja…

Skladbe će izvoditi Orkestar ZET-a koji ima dugogodišnju tradiciju te je još od 1927. godine prepoznatljiv simbol Zagreba. Hrvatski sabor kulture 2018. godine odlikovao je Orkestar s dijamantnom diplomom, za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture, a 2019.godine gradonačelnik Grada Zagreba dodijelio im je i Medalju Grada Zagreba.

Koncert u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira Grad Zagreb.

PROGRAM:
Nikica Kalogjera: SERBUS ZAGREB
Branko Mihaljević: GOLUBOVI
Mladen Kvesić: MI SMO GARDA HRVATSKA
Pero Gotovac: TEBI, GRADE MOJ
Nikica Kalogjera: SVEČANA KORAČNICA
Rudolf Mahalup: NA SLJEME
Alfons Vučer: ZAGREB, ZAGREB
Ivan pl. Zajc: ŽIVILA HRVATSKA
Alfi Kabiljo: NEKA CIJELI OVAJ SVIJET
Ivan pl. Zajc: U BOJ, U BOJ
Alfi Kabiljo: TO JE TVOJA ZEMLJA