LJETNA POZORNICA BUNDEK: U četiri dana četiri sjajna koncerta! Ovo se ne smije propustiti!

Mimika Orchestra
Mimika Orchestra na autentičan i svjež način isprepliće “tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremenu klasiku i live elektroniku” / Foto: Press

Doista kul je ovih večeri biti u Novome Zagrebu i “osvježiti” se odličnim koncertima Ljetne pozornice Bundek koji su dio bogate i raznolike ponude Zagrebačkoga kulturnog ljeta – ZgKUL!

Već u petak, 13. srpnja, u 21:00 na novoj pozornici Ljetne pozornice Bundek dočekuje nas atraktivni Mimika Orchestra pod umjetničkim vodstvom skladatelja i saksofonista Maka Murtića, koji će se predstaviti u autorskome projektu Divinities of the Earth and Waters, kojega su svibnju ove godine s uspjehom predstavili u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Mimika Orchestra na autentičan i svjež način isprepliće “tradicionalni i suvremeni jazz, progresivni rock, folklor, suvremenu klasiku i live elektroniku”. Program se sastoji od Murtićevih originalnih kompozicija, a izvodi ga ansambl prvorazrednih zagrebačkih jazz glazbenika.

U subotu, 14. srpnja, u 21:30 sati slijedi završni koncert XVIII. svjetskoga kongresa saksofonista. Posrijedi je najveća smotra saksofonista u svijetu koja se ovoga ljeta po prvi puta održava u Zagrebu, a jedinstvena je to prilika za susret vrhunskih glazbenih profesionalaca, studenata i amatera, saksofonista svih stilova i glazbenih izričaja od klasike i jazza do etna i world glazbe.

Nedjelja, 15. srpnja, je rezervirana, pak, za 1. međunarodni susret puhačkih orkestara, a nastupaju orkestri iz Zagreba, Zaboka, Opuzena, Pule, Petrovine, Gospića, Lovrana, Đurđevca i Dekanovca, kao i gostujući ansambli iz Mađarske i Slovenije. Bit će to pravi “vatromet” limene glazbe i prilika za uživanje u glazbi nakon finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva. Program počinje u 19:00 sati.

A nakon susreta puhača, u ponedjeljak, 16. srpnja, u 21:00 očekuje nas “Black Music Tribute” koji donosi atraktivni program izvorne afričke i afroameričke glazbe, koji će okupiti niz istaknutih glazbenika: vokalnu solisticu Ivanu Galić i gitarista Darka Horvata, potom Akademski zbor Vladimir Prelog uz solista Stojana Trajkova, Nevena Resnika za orguljama i Krešu Randića za bubnjevima, kao i Klub Dobre vibracije. Umjetnička voditeljica je Iva Juras.

Puno je razloga da ovaj vikend provedete u jedinstvenome ambijentu Ljetne pozornice Bundek. Ulaz na sve programe je – slobodan!