Zagrebački orkestar ZET-a sedmu godinu zaredom organizira međunarodni festival puhačkih orkestara

Foto: Screenshot

Zagrebački orkestar ZET-a već sedmu godinu zaredom organizira međunarodni festival puhačkih orkestara – Zagreb Wind and Brass Festival (ZG WIBRA), koji će se održati 15. i 16. lipnja u Glazbenom paviljonu Zrinjevac.

Tijekom dva dana Frastival će okupiti preko 300 sudionika i realizirati čak 10 koncertnih nastupa orkestara iz Hrvatske i inozemstva.

Program će započeti u subotu 15. lipnja 2024. jutarnjim promenadnim koncertom orkestra domaćina – Zagrebačkog orkestra ZET-a u paviljonu na Zrinjevcu, a glavnom koncertnom programu prethodit će mimohod svih sudionika na Trgu bana J. Jelačića s početkom u 16 sati.

Svečano otvorenje i koncertni program planirani su u subotu 15. lipnja u 17.30 sati u Glazbenom paviljonu Zrinjevac.

Festivalski program se nastavlja u nedjelju 16. lipnja, kada su kroz cijeli dan planirani koncertni nastupi gostujućih orkestara na istoj lokaciji, a program zatvara Zagrebački orkestar ZET-a večernjim promenadnim koncertom.

Uz nastupe različitih ansambla, organizatori posebno najavljuju suradnju s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog iz Zagreba čiji će puhački orkestar ove godine prvi put nastupiti na Festivalu te ističu kako će uz puhačke orkestre, ove godine na ZG WIBRI nastupati i dva big banda te jedan profesionalni puhački kvintet.

Želja je organizatora ovom manifestacijom dodatno pridonijeti raznolikosti događanja i sve boljoj turističkoj ponudi u gradu Zagrebu unoseći nove sadržaje koji su atrakcija našim sugrađanima, stranim turistima i medijima.