Smijenjen ravnatelj KB Dubrava, na odlasku pismom se obratio djelatnicima

Foto: ZG express

Upravno vijeće smijenilo je ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića, a za v.d. ravnatelja imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava, rekao je predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić, javlja HRT.

Pomoćnici novog ravnatelja bit će Toni Kolak, bivši ravnatelj bolnice u KB-u Dubrava i Rado Žic, specijalist opće, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

“Temeljem mojih osobnih saznanja i temeljem dopisa od velikog broja rukovoditelja u bolnici, jasno smo uočili da bolnica ne funkcionira na adekvatan način kako bi trebala. Zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koje mogu naškoditi radu bolnice, a to znači i pružanju zdravstvenih usluga. Da se to ne dogodi tražili smo izvješće od ravnatelja koje nismo smatrali prihvatljivim i zato je smijenjen. Zadaća v.d. ravnatelja je da organizira rad bolnice na maksimalno učinkovit način za dobrobit naših pacijenata”, rekao je Bašić.

Dodao je i da je bolnica mjesto gdje aktivnosti i energija svih zdravstvenih djelatnika moraju biti usmjerene na liječenje bolesnika, te da politikantstvu i osobnim interesima tu nema mjesta.

Marušić se zatim poslijepodne pismom obratio djelatnicima bolnice.

U pismu navodi da ga je Upravno vijeće KB-a Dubrava smijenilo te poziva djelatnike da budu uz novog ravnatelja, kao što su bili uz njega.

“Tjedni i mjeseci koji su pred nama donijet će brojne kušnje, posumnjat ćemo i jedni u druge i sami u sebe. Zajedništvo je ono na čemu moramo ustrajati, navodi Marušić te ističe da je su se ljudi od početka epidemije međusobno “počeli udaljavati, distancirati tjelesno, emocionalno i duhovno”, piše Marušić te podsjeća kako je više puta rekao “da veličinu neke bolnice i njezinih zaposlenika određuje veličina zadatka koji je pred njih stavljen”.

Kaže da “prelaze onaj prag iznad kojega se o nekome priča tiho, dubokim glasom i s puno poštovanja”.

“Mi ulazimo u legendu. Vrijeme koje je pred nama to će jasno pokazati”, piše dalje Marušić i dodaje da je dužnost ravnatelja nastojao obavljati na najbolji mogući način u danim okolnostima.

“Cilj je da bolnica funkcionira kao zdravstvena ustanova, a ne kao poligon za prepucavanja pojedinih interesnih skupina, poručili su iz bolnice”, poručuje Marušić.