SLUŽBENO POTVRĐENO: 4. Međunarodni festival ružičastih vina u muzeju Mimara

pink-day

Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca Pink Day, Zagreb – održava se u središtu Zagreba, u muzeju Mimara, 19. ožujka!

Nakon velikog uspjeha koji Pink Day Zagreb, Dan u ružičastom, doživljava već tri godine zaredom, udruga WOW/ Women on Wine/ promičući kulturu stola, vino i gastronomiju te umjereno konzumiranje alkohola i mediteransku prehranu, točnije – ekstradjevičansko maslinovo ulje – ponajviše među pripadnicama nježnijeg spola – organizira Festival i 2016. godine.

Kako je objavljeno iz udruge WOW/ Women on Wine/, i ove će godine okupiti 80-tak najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva te posjetiteljima na jednom mjestu omogućiti da degustiraju vina pomno probranih proizvođača nježnih i zavodljivih roséa, s razmjerno niskim postotkom alkohola ali s mnogo finih aroma.

Ono što ovaj ružičasti festival čini posebnim, osim što je posvećen jednoj “boji” vina, njegova je okrenutost ženama, pozitivi, kulturi – i zbog toga muzej kao mjesto događanja – te zanimljive radionice, edukativna predavanja uglednih domaćih i inozemnih gostiju koji atraktivnim eno-gastro temama otvaraju, ali i odgovoraju na brojna pitanja.

Od svojeg drugog izdanja, Festival nudi i Green in Pink (“Zeleno, što volim zeleno”) – svojevrsni Festival u festivalu, koji predstavlja desetak vrhunskih, većinom domaćih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Podrobnije informacije o tome što će sve događati na festivalu bit će objavljene na konferenciji za medije 8. ožujka, na sam Dan žena, a kako udruga Women on Wine uvijek nastoji podići letvicu i postavlja sama sebi nove izazove, u zanimljivost programa ne treba sumnjati.

No, osim što je vinski festival i festival pozitive i optimizma, Pink Day neizistavno i karakteristično uvijek ima i humanitarni karakter, o čemu će također biti riječi 8. ožujka.

Foto: press/Julio Frangen