Sladoled mu zagorčao život: Dubrovčaninu se život zgadio kad je vidio što je zagrizao!

Dubrovački umirovljenik Vlaho Ramadan nemalo se iznenadio kad je nedavno kupio pola kilograma sladoleda u kutiji u dućanu blizu svoga stana. Ništa ne sluteći, donio ga je doma i krenuo si ‘osladiti život’. Nakon nekoliko zalogaja dogodilo se nešto čudno – sladoled se jednostavno nije topio u ustima.

sladoled

Gospar Vlaho bio je strpljiv, ali se neko vrijeme ništa nije događalo. Zato je posegnuo rukom za čudnom, mekanom, ali netopivom tvari u ustima i život mu se zgadio kad je vidio što je do maloprije konzumirao – nečiju prožvakanu žvakaću gumu…

– Bojim se da se nisam zarazio jer je ta žvaka bila u nečijim ustima. Zvao sam sanitarnu inspekciju, i tvrtku koja je proizvođač ovog sladoleda. Svi se oni ograđuju – izjavio je gospar Vlaho za Dubrovački vjesnik.

Iz tvrtke su mu nudili zamjenu proizvoda, poklon paket, povrat novca, ali je to odbio. Nije, kaže, u tome poanta, nego u uklanjanju problema, da se ne bi ponovio. Najteža mu je pomisao da se nečim zarazio, ali takva mogućnost je teško vjerojatna, iako postoji, potvrđuju u epidemiološkoj službi.

U međuvremenu je obavljen inspekcijski nadzor u prehrambenoj tvrtki koja je proizvela sporni sladoled. Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja zaprimila je pismenu prijavu o žvakaćoj gumi pronađenoj u sladoledu, koja je proslijeđena na postupanje Ministarstvu poljoprivrede, veterinarskoj inspekciji.

Krajem kolovoza obavljen je ciljani inspekcijski nadzor u kojem nisu utvrđene nepravilnosti u proizvodnom procesu, kažu u Ministarstvu. Prema zapisniku, utvrđeno je da sladoledna smjesa prolazi kroz sita s promjerima od 1 milimetra, a djelatnicima na linijama proizvodnje zabranjeno je unositi hranu, piće i žvakalice u proizvodni pogon.

A prate ih i video nadzorom. Osim nadzornih kamera, tu je i nadglednik koji prati ponašanje djelatnika. Do mehaničkog onečišćenja eventualno je moglo doći, stoji u zapisniku, kod pristizanja kadica, koje se pregledavaju prije punjenja pa je i ta mogućnost smanjena na minimum.

Ali žvaka se u sladoledu ipak našla.