Manifestacija “100 % zagorsko” po peti put na Trgu bana Jelačića

Otvorenjem manifestacije “100 % zagorsko” na Trgu bana Jelačića, Zagreb je na dva dana, već petu godinu zaredom, domaćin izlagačima iz Krapinsko-zagorske županije.

zagorsko_na_trgu

U nazočnosti zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Sandre Švaljek i krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, manifestaciju je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

“Zagorje je po peti put došlo u Zagreb predstaviti ono najbolje što ima, sve ono što krijepi dušu i tijelo – hranu, piće, kulturu, tradiciju, povijest i zabavu”, istaknula je zamjenica Švaljek te se zahvalila svim izlagačima što Zagrepčani imaju priliku uživati u njihovim proizvodima, poručivši: Dobro nam došli dragi prijateli iz Zagorja, i dojdite nam opet!

Uz bogat kulturno-zabavni program, svoje proizvode će do sutra uvečer predstaviti 111 izlagača na 100 štandova, prezentirat će se ponuda Muzeja hrvatskog zagorja, hotela te seoskih gospodarstava, a svi koji se nađu na glavnome gradskom trgu mogu vidjeti i ponekog krapinskog pračovjeka ili viteza.

Kako se čulo, cilj manifestacije je promovirati Krapinsko-zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brendove.

Foto: Zagreb.hr