Satirično kazalište Kerempuh krenulo s upisom pretplate

Foto: Press

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u tijeku je upis pretplate za sezonu 2023./2024. Pretplatni paket sadrži pet novih, atraktivnih predstava, a uključuje sljedeće naslove:

1) Branislav Nušić: OŽALOŠĆENA PORODICA
Redatelj: Ivan Plazibat

Jedan od najvećih srpskih komediografa Branislav Nušić u „Ožalošćenoj porodici“ vrlo precizno raslojava nezaustavljivu pohlepu okupljenih oko smrti bogatog rođaka, a prividno žaljenje za pokojnikom ubrzo se raskrinkava kao paravan za bespoštednu borbu za njegovo nasljeđe.

Lakoća u proizvodnji laži unutar Nušićeve porodice s ciljem akumuliranja još imovine, moći i statusa, funkcionira kao nezaustavljivi motor koji svakim novim okretajem sve više ogoljava uglađeni zvjerinjak.

2) E. de Filippo: SUBOTA, NEDJELJA I PONEDJELJAK
Redatelj: Paolo Magelli

Ova humorna priča o odnosima unutar brojne i dinamične obitelji, odvija se u Napulju i prožeta je duhom tadašnje Italije. U specifično talijanskom kontroliranom kaosu, pod istim krovom žive tri generacije, bračni partneri, roditelji, djeca, bake i djedovi, tete i stričevi, partneri već odrasle djece, slučajni prolaznici, kao i namjerni gosti.

U toj kakofoniji odnosa, toplini i glasnom mediteranskom stilu, uz obaveznu dozu tuge, promatramo jedan vikend, tri obična dana u obitelji Priore, uz tisuću nijansi koje se u odnosima naziru, skrivaju i razotkrivaju.

3) KROĆENJE GOROPADNICE, po motivima drame W. Shakespearea
Redateljica: Selma Spahić

U fokusu ovog kontroverznog Shakespearovog djela je ljubav, odnosno, nešto puno formalnije – brak i pitanje raspodjele moći unutar muško-ženskih odnosa. Ovdje su žene naizgled snažne, visoko isprofiliranih psiholoških profila i temperamenata. Posebno je intrigantan njihov položaj u društvu te razina emancipacije do koje se, kroz kontinuiranu borbu, moglo doći.

Ova komedija progovara o pitanju slobode unutar društvenih uloga te o individualnosti naspram ukalupljenosti i konformizma koji nam se nameće kao lažno najbolja opcija.

4) A. Ayckbourn: KAKO DRUGA POLOVICA VOLI
Redatelj: Filip Detelić

U suvremenom vodvilju, u brzom ritmu i uz upečatljive karaktere predstava prati odnose i međusobne peripetije triju ljubavnih parova. Pred publikom se odvija nevjerojatan niz komičnih obrata i situacija koje naše junake vodi u sve dublji kaos iz kojeg će uzalud pokušati izvući živu glavu, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova priča koja je osvajala publiku gdje god da je igrana, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavničku vatru. Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice?

5) Gostujuća predstava na 48. Danima satire Fadila Hadžića

Međunarodni kazališni festival „Dani satire Fadila Hadžića“ tradicionalno se održava svakog lipnja u kazalištu Kerempuh te okuplja najbolje satiričke i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Pretplata osigurava pet atraktivnih naslova uz znatno povoljnije cijene ulaznica, rezervirano mjesto u parketu, pravovremenu obavijest o terminu izvedbe predstave iz pretplate (putema maila ili telefonski) i – puno smijeha!

Dođi u Kerempuh i pretplati se na smijeh, poručuju iz kazališta, a više o pogodnostima,  uvjetima, cjeniku i popisu pretplata potražite na web stranici: www.kazalistekerempuh.hr