SA ZAGREBAČKIH ULICA: Jedan pijan izazvao nesreću, drugi vozio kamion bez dozvole

Foto: MUP

Dvojica muškaraca zbog prekršaja u prometu na sudu kažnjena novčanim kaznama, jednom od njih izrečena i zaštitna mjera, objavila je PU zagrebačka.

U srijedu, 20. travnja 2022. godine oko 13.10 sati je 54-godišnji recidivist pod utjecajem alkohola (1,71 g/kg) upravljao osobnima automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Dolaskom do Radničke ceste sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.600 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana u večernjim satima, oko 22.30 sati, policijski službenici su na Aveniji Dubrava zaustavili teretni automobil krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Obavljenim nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanja motornim vozilom te da ima zabranu upravljanja motornim vozilima. Zbog navedenih prekršaja osumnjičeni je odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna.