Renato Petek podržao radnike Čistoće: Takav otkaz Davor Vić je zaslužio već 10.000 puta!

Foto: Screenshot HRT

Renato Petek, SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, objavom na Facebooku dao podršku “radnicima Čistoće i ostalim radnicima Holdinga u ostvarivanju njihovih prava”.

“Podrška radnicima Čistoće i ostalim radnicima Holdinga u ostvarivanju njihovih prava te boljih uvjeta na radnom mjestu!

Kad bi nepravilno postupanje radnika bio razlog za izvanredni otkaz, takav bi otkaz Davor Vić zaslužio već 10.000 puta! Kad se korisnicima ne izvrši plaćena usluga, kada se odvojeno prikupljeni otpad miješa i sve odvozi na isto brdo, kao i kad se izdaju nezakoniti računi ili prodaju plave vrećice bez deklaracije.

Svakako se treba provjeriti svaku prijava o miješanju otpada koji građani razdvoje, no mora se znati da radnici imaju pravo ubaciti u kamion s miješanim otpadom sadržaj drugog spremika ako vizualno u njemu utvrde da je došlo do miješanja otpada.

Gradska vlast se poslije godinu i pol dana više nema pravo pravdati na bivšu vlast jer su osnovne probleme već mogli riješiti, kao i predstaviti kratkoročni te dugoročni plan rješavanja problema s gospodarenjem otpada. Kada bi s takvim zdravorazumskim i stručnim rješenjima bili upoznati građani, ali radnici, lakše bi se trpila i tolerirala loša situacija sa smećem na zagrebačkim ulicama.”