Renato Petek: Tomašević neće ispuniti obećanje, Jakuševec neće biti zatvoren do kraja njegova mandata

Foto: Screenshot Facebook

Iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik tvrde da je vlast pritisnuta predizbornim obećanjima i “gorenju pod petama” radi zatvaranja Jakuševca, te da iz tog razloga nastavljaju intenzivne nezakonite aktivnosti njegovog preseljenja i umjesto njega, stvaranja još jednog novog, goreg Jakuševca u Resniku, koja započinje građevnim otpadom.

Međutim, kako javlja Radio Sljeme, druga strana naglašava da odlagalište otpada na Jakuševcu neće biti zatvoreno za vrijeme mandata gradonačelnika Tomislava Tomaševića – a to ističe gradski zastupnik SDP-a Renato Petek, ujedno gradonačelnikov partner na vlasti.

Smatra da je to bilo Tomaševićevo pusto obećanje te gradonačelnik skriva koliko se smeća odlaže na Jakuševcu.

“S obzirom da gradonačelnik nije radio na tome, a potrebno je izgraditi ostalu infrastrukturu da bi se Jakuševec mogao zatvoriti, jasno je da do toga neće doći. To je još jedno od njegovih obećanja koje on neće stići ispuniti zbog toga što očito nije došao s ekipom spremnom provoditi sve ono što je bilo obećano. Mi smo jučer dobili izvještaj iz Europske komisije gdje se podvlači crta da Hrvatska ulazi u one zemlje koje neće uspjeti ispuniti ciljeve za odvajanje otpada, odnosno odlaganje otpada na odlagališta. Mi smo još uvijek na primitivnoj razini da naprosto trpamo smeće na brdo”, naglasio je Petek.