Projekt modernizacije javne rasvjete Newlight dobio europsko priznanje

Projekt modernizacije javne rasvjete Newlight dobio europsko priznanje
Foto: Zagrebačka županija

Projektu Newlight, koji je objedinio 57 jedinica lokalne samouprave na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije s ciljem modernizacije 35.000 tijela javne rasvjete, dodijeljena je Europska nagrada za energetske usluge EESA2019.

Nagrada, koju od 2005. godine tvrtkama i projektima dodjeljuje Berliner Energieagentur i Europska komisija za rezultate u području energetskih usluga, uručena je na svečanosti u Bruxellesu 20. veljače ove godine.

Ovo vrijedno priznanje preuzeo je Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske koja je zadužena za stručnu i tehničku podršku te provedbu projekta Newlight, a koji je ujedno i predsjednik FEDARENE, europskog udruženja regija i energetskih agencija.

“Sjajan je osjećaj jer u žiriju koji dodjeljuje nagrade sjede najveći europski stručnjaci, ljudi od kojih smo nekad učili. Nagradu European Energy Service Award dodjeljuju Europska komisija i Berlinska energetska agencija već petnaestu godinu za redom, a popis institucija i projekata koji su je prije nas primili djeluje impresivno. To su zaista oni najbolji u Europi, to su onakvi kakvi smo uvijek željeli postati. Kada vas prepoznaju i nagrade oni koji su vam godinama bili uzor, onda zaista morate biti ponosni”, tom je prilikom komentirao Domac.

Komentari