Projekt Gradski vrtovi: Dosad dodijeljeno 247 parcela

vrtovi-bandicProjekt Gradski vrtovi Grada Zagreba nastavlja se i dalje, pa tako, nakon što su u svibnju već dodijeljene 63 parcele u prvom gradskom vrtu, s građanima dodijeljeno još 39 parcela.

U novozagrebačkom naselju Klara, gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, predali su građanima novih 39 ugovora, koji im na istoj lokaciji – u vrtu u Čavoglavskoj ulici – omogućuju korištenje obradivog zemljišta za uzgoj hrane, začinskog bilja i cvijeća za osobne potrebe.

Podsjetimo, parcele površine 50 m2 dodjeljuju se na temelju javnih poziva, u vrtovima na ukupno tri lokacije, uključujući vrt u Klari te vrtove u Sopotu (Nikole Andrića) i Sesvetama (Senjska ulica). Kako se moglo čuti, u pripremi je i vrt na Borovju (III Gardijske brigade – Tigrovi).

Površine su uređene i opremljene popratnim sadržajima kao što su sanduci za spremanje alata, komposteri, kante za otpad i spremnici za vodu. Također, svaka lokacija osim dijela na kojem su vrtne gredice predviđene za proizvodnju hrane, organiziran je i zajednički dio predviđen za edukaciju i radionice, za druženje i odmor.

Do sad, građanima je na korištenje dodijeljeno ukupno 247 parcela (uključujući današnje) u tri gradska vrta, a prema najavi, gradonačelnik Bandić će preksutra, u sopotskom vrtu, u posjed uvesti novih 86 građana.

vrtovi
Foto: Zagreb.hr