PRETRAGA KUĆE U DUBRAVI: Policija pronašla automatske puške, bombe, streljivo…, uhićen 65-godišnjak

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u četvrtak, 4. siječnja 2024. godine na području Dubrave postupali temeljem zaprimljene dojave o nasilju u obitelji. Tijekom postupanja je osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno izručio zračnu pušku, koja mu je oduzeta. Nadalje, policijski službenici su potom od nadležnog Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu zatražili i naredbu za pretragu stana i drugih prostorija”, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

U petak, 5. siječnja 2024. godine, temeljem Naredbe Suda su policijski službenici obavili pretragu kuće u Dubravi te su pronađene četiri bombe, jedna detonatorska kapsula, jedan trotilski metak 200 g TNT-a, jedno automatsko oružje sa spremnikom, jedno automatsko oružje s tri pripadajuća spremnika i 299 komada streljiva raznog kalibra.

Foto: PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.