Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica Noći kazališta 2018.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokroviteljica Noći kazališta 2018.
Foto: Press

Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava, doživjet će 2018. godine svoje jubilarno, deseto izdanje zaredom.

Od samog početka održava se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta prema izboru Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

To je oblik sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine koja podiže javnu vidljivost i učinkovito utječe na razvoj publike. Upravo kako bi smo dodatno poradili na razvoju publike i uključivanju svih dobnih skupina, ove godine je u okviru Noći kazališta pokrenuti i projekt Kazalište za mene koji ima za cilj aktivno uključivanje 54+ generacije.

Za njih su u Narodnom sveučilištu Dubrava pripremljene besplatne radionice na kojima će moći aktivno sudjelovati i pratiti cijeli proces stvaranja i izvođenja kazališne predstave a ujedno će i naučiti kako to sve zabilježiti i fotografirati svojim pametnim telefonima.

Na prvoj predstavi, legendarnih komičara Davorara Dretara – Dreleta i Vida Baloga, pod nazivom Pozdrav iz Remetinca, tražilo se mjesto više što će vjerujemo biti i na ostalim radionicama a za samu Noć kazališta očekujemo još više posjetitelja od prošlogodišnje rekordne posjećenosti.

Ovogdišnja, jubilarna 10. Noć kazališta, održat će se 17. studenoga 2018. godine.

Pokroviteljica ovogodišnje Noći kazališta je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a manifestaciju podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i Gradski ured za kulturu.