Kolinda Grabar Kitarović ulazi u novu utrku za Pantovčak!?

Foto: Facebook

HDZ traži predsjedničkog kandidata ili kandidatkinju za predsjedničke izbore, u medijima su isplivala neka imena.

Kako je nekidan objavio Jutarnji list, za bitku s predsjednikom Milanovićem – spominju se Gordan Jandroković, Tomo Medved, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te diplomat Ivan Šimonović, podsjeća N1.

Kolinda Grabar Kitarović danas se danas se pojavila uz premijera Andreja Plenkovića, na ministarskom sastanku u okviru IV. sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju.

U tragu napisa da HDZ traži kandidata ili kandidatkinju za utrku za Pantovčak, to, dakako, izaziva pozornost i nameće pitanje namjerava li se bivša predsjednica ponovno aktivno uključiti u političku scenu Hrvatske.

Plenković je rekao da o tome nisu razgovarali.

“Nema drugih konotacija osim današnje konferencije. Nismo ništa šaputali na tu temu“, rekao je na pitanje znači li današnje pojavljivanje bivše predsjednice da su počeli dogovori o njenoj mogućoj kandidaturi na narednim predsjedničkim izborima.

Ivica Relković, stručnjak za politički marketing, smatra da bivša predsjednica radi na vidljivosti.

“Čini mi se da ona radi na svojoj vidljivosti, a mi u ovom poslu kad vidimo da radi na vidljivosti, pitamo se tko joj je meta. Aktivirala je mehanizme da vrati svoju vidljivost, nešto se sprema, možda je to odlazak negdje drugdje, ali da, nešto se sprema”, rekao je Relković za N1 prošloga tjedna.