Povodom Međunarodnog dana spavanja Vitapur pokazao kako izgleda spavanje na oblacima!

Foto: Nikola Zoko

Povodom Međunarodnog dana spavanja koji se obilježava 17. ožujka popularni brend Vitapur, čija je misija razvijati proizvode koji pomažu u podizanju kvalitete života, organizirao je poseban event kojem je fokus stavljen na spavanje.

Za lokaciju je odabran zagrebački hotel Dubrovnik, točnije dvorana Ban Jelačić na prvom katu u kojoj se održavaju konferencije i vjenčanja, a koja nudi jedinstven pogled na središnji gradski trg, ali i omogućava dojam ”spavanja u oblacima” što se odlično poklopilo s Vitapur novitetima iz segmenta spavanja.

Na eventu su nazočili novinari, influenceri i poznate osobe među kojima su bili tv urednica Uršula Tolj, glumac Asim Ugljen i poznati trener iz showa ”Život na vagi”; Edin Mehmedović. Upravo je popularni Edo bio i moderator ovog događanja otkrivajući sve važnosti zdravog i kontinuiranog spavanja.

“Stalno slušamo i čitamo o važnosti uređenog ritma spavanja, a zapravo malo tko to na kraju shvati ozbiljno. Dobro se naspavati jednako je važno kao i zdravo se hraniti i vježbati”, započeo je Edin svoje izlaganje napominjući kako je kvalitetan san nevjerojatno važan za zdravlje. Dodao je na kraju uvodnog dijela i to da je potrebno odlaziti u krevet uvijek u približno isto vrijeme, tijekom dana se odmarati 15-tak minuta, prije odlaska na spavanje izbjegavati iscrpljujuće treninge, ali i obilne obroke te si priuštiti dnevni ritual prije počinka.

Povodom Međunarodnog dana spavanja, koji se obilježava još od 2008. godine s ciljem podizanja svijesti o tome da je san suvremenog čovjeka često narušen navikama modernog života, Edo je, prolazeći kroz stiliziranu Vitapur spavaonicu u kojoj su dominirali novi modeli madraca, nadmadraca i kreveta u fokus stavio i važnost onoga na čemu spavamo.

“Preduvjet za kvalitetan san je odabir kvalitetnog madraca i jastuka. Madrac mora pružati tijelu adekvatnu potporu, te osigurati da je kralježnica u pravilnom položaju za vrijeme spavanja. Uz dobar madrac, važno je kombinirati i jastuk koji neka bude u skladu s vašim potrebama. Osnovni zadatak jastuka je da smanji pritisak s ramena i vrata i on se smatra ključnim detaljem za miran i kvalitetan san. On je toliko važan, da neki ljudi upravo njega nose sa sobom i na putovanja. I ja sam jedan od takvih!”, rekao je simpatično i napomenuo kako je za kvalitetan san presudna i higijena spavanja.

“Kako su nam za hodanje najbitnije udobne cipele, tako nam je za san bitan i udoban madrac. Znate li da se on treba mijenjati svakih 7 godina?!”, pitao je Edin publiku potičući žustru diskusiju. Onima koji su tvrdili da je njihov madrac u dobrom stanju i nakon tih 7 godina otkrio je poražavajuće podatke. Madrac koji je stariji od sedam godina, u sebi ima više od 10 milijuna grinja, 7 litara znoja i 4 kg mrtvih stanica i peruti!

Foto: Nikola Zoko

Nakon ovog inspirativnog predavanja krenulo je i testiranje madraca u izloženom Vitapur salonu kreiranom za ovaj event, dok su neki od uzvanika i prespavali u hotelu. Među njima su bile dvije influencerice – Lara Jerina i Vanesa Rola koje drugo jutro nisu krile oduševljenje – kako ugodnim krevetom i madracom tako i prekrasnim sadržajem koje je ponudio hotel Dubrovnik. Posebno ih je oduševio doručak, pogled na grad i ljubazno osoblje!

A što je zadivilo ostale okupljene uzvanike? Bojni uzvanici posebno su se oduševili novim Vitapur latex Royal madracem iz royal linije premium madraca. Uz madrace isprobavali su i koji je jastuk najbolji za njih, a najviše ih se dojmio pokrivač od svile Victoria’s silk punjeni premium pamukom. Dojmile su ih i posteljine od pamuka i satena u bojama i uzorcima koji su u korak s ultimativnim trendovima sezone, istaknuli su organizatori.