Pješakinja (28) teško ozlijeđena na pješačkom prijelazu

Ilustracija | Foto: MUP

Sinoć je na Trgom Francuske Republike 23-godišnjak vozilom naletio na 28-godišnju pješakinju koja je prelazila ulicu na obilježnom pješakom prijelazu.

“Jučer, 23. ožujka oko 20.25 sati, 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Trgom Francuske Republike u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 27 odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, vozač se nije takvom prijelazu, iako je bio dužan, približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom prošao je pored vozila koje je bilo zaustavljeno u prometnoj traci za ravno, ispred obilježenog pješačkog prijelaza, a bilo je zaustavljeno da bi propustilo pješakinju koja je stupila na navedeni pješački prijelaz te nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio pješaka, već je u nastavku kretanja svog vozila naletio na 28-godišnju pješakinju”, priopćila je PU zagrebačka.

U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.