EU-FONDOVI: Grad Samobor dobio bespovratna sredstava za obnovu planinarskog doma Ivica Sudnik

Foto: samobor.hr

Grad Samobor dobio je 225.468,00 kn bespovratnih EU sredstava koja će se utrošiti u obnovu planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom dolu, a obnova bi trebala krenuti uskoro, objavljeno je na službenoj stranici samobor.hr.

“Zbog izrazito lošeg stanja u kojem se dom nalazi, prijetilo je njegovo zatvaranje, što nikako nismo htjeli dopustiti i zato smo presretni zbog dobivenih sredstava. To je smjer kojim nastavljamo dalje. Prijavljeno je mnogo EU projekata iz različitih područja te vjerujem kako ćemo javnost uskoro ponovno informirati o novim EU sredstvima i projektima koji stižu u Samobor”, rekla je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot.

Radovi na PD Ivica Sudnik obuhvatit će uređenje dograđenog dijela planinarskog doma kako bi se spriječilo daljnje propadanje zgrade zbog prodora vode i kako bi objekt bio dostupan i siguran za posjetitelje.

Biti će ugrađena stolarija, zatvorit će se i urediti vanjski i unutarnji prizemni dio dogradnje, postavit će se ograda na balkonu iznad prizemlja, ulazna rampa i stubište. Postojeći zidovi fasade dograđenog dijela će se očistiti, ožbukati i obojati. Tako će planinarski dom Ivica Sudnik imati dodatni kapacitet za boravak planinar.

Dom na Velikom dolu sagradili su 1963. članovi HPD-a Japetić, a sada je pod upravom Grada Samobora. Planinarski dom velika je katnica s balkonima, dvije blagovaonice i kuhinjom u prizemlju te spavaonicama u potkrovlju, a sada će biti uređen i dograđeni dio.