POLICIJSKO IZVJEŠĆE OTKRIVA: Koji su zagrebački kvartovi najsigurniji, a koji najopasniji

Policija
Foto: MUP

Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur na 2. sjednici Gradske skupštine predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2016. godini, koje svake godine podnosi Policijska uprava zagrebačka.

Prema tom izvješću, na području od 90 tisuća stanovnika koje pokriva Policijska postaja Sesvete živi se najsigurnije, piše portal Sesvete Danas.

Iako je kapacitet današnje sesvetske policijske postaje davno postao premali za veličinu Sesveta, iako sesvetski policajci rade u prilično teškim i prenapregnutim uvjetima, podaci pokazuju da se u našem dijelu Prigorja u odnosu na ostale zagrebačke dijelove, živi najsigurnije.

Prema podacima broj svih počinjenih kaznenih djela na području Sesveta u prošloj je godini iznosio 794, a godinu ranije, dakle 2015. godine bilo je počinjeno 901 kazneno djelo, dakle vidljiv je pad počinjenja kaznenih djela za gotovo 12 posto, pri čemu je razriješenost kaznenih djela povećana za 8,4 posto sa 43,5 na 51,9 posto.

Najproblematičniji dijelovi grada su pod nadzorom policijske postaje Trešnjevka i Novi Zagreb. Na području Trešnjevke dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov broj.

Što se Zagrebačke županije tiče uvjerljivo je za život najsigurnija Zelina s tek 170 ukupno počinjenih kaznenih djela, no, to je povećanje od čak 7,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Ka je u pitanju sigurnost u prometu, najmanje nesreća na području grada dogodilo se na području policijske postaje Medveščak, 399, a slijede Sesvete s 484 prometna incidenta. U gotovo svim dijelovima grada vidljiv je pad broja prometnih nesreća, u Sesvetama je prethodne godine ih bilo 504, što je pad za 4 posto.

Na području Zagrebačke županije najmanje nesreća dogodilo se u Vrbovcu, 146 uz pad od čak 31,5 posto.