POLICIJA UPOZORAVA: Ako na e-mail dobijete ovakvu poruku odmah je obrišite

Foto: MUP

Policija je upozorila na novu phishing poruku koju je dobilo više građana i pravnih osoba. Građanima se savjetuje da nikome ne daju svoje korisničke podatke te da ih ne upisuju na sumnjivim internetskim stranicama.

Ako su ih ipak upisalo, najbolje je da odmah promijene lozinku.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH zaprimilo je više prijava fizičkih i pravnih osoba da su elektroničkom poštom zaprimili phishing poruke putem kojih nepoznati počinitelji iz inozemstva pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi, priopćila policija.

“Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup svojoj elektroničkoj pošti, a same poruke je dovoljno izbrisati. Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ukoliko su to učinili neka lozinku odmah promijene. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju. Na MUP TV YouTube kanalu pogledajte više savjeta o sigurnijem internetu te na Twitter računima MUP-RH i CERT.hr: #Surfajsigurnije #internetskeprijevare”, stoji u priopćenju.