Policija uhitila 34-godišnju vozačicu mopeda, sud joj izrekao kaznu od 1320 eura

Foto: MUP

Prekršajni sud u Zagrebu izrekao je kaznu od 13.200 jednoj 34-godišnjakinja koja je počinila niz prometnih prekršaja te sudjelovala u prometnoj nesreći.

U nedjelju, 26. studenoga 2023. godine u 16.55 sati u Zagrebu u Ulici Kraljevec su policijski službenici tijekom nadzora prometa zatekli 34-godišnjakinju koja je upravljala mopedom zagrebačkih registarskih oznaka, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Nadzorom je utvrđeno kako je upravljala mopedom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom, odnosno nije položila vozački ispit za upravljanje vozilom bilo koje kategorije. Nadalje, 34-godišnjakinja je sudjelovala u prometnoj nesreći s materijalnom štetom.

Osumnjičena je potom uhićena i odvedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.200 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Njemačkom državljaninu kazna od 1500 eura
Istog dana, 26. studenoga 2023. godine oko 23.11 sati na križanju Bukovačke ulice i Prilesja su policijski službenici u nadzoru prometa zatekli 52-godišnjeg državljanina Savezne Republike Njemačke koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, stoji dalje u priopćenju PU zagrebačke.

Izvršenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (2,53 g/kg). Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije s njemačkom vozačkom dozvolom u trajanju od tri mjeseca na području RH .