POLICIJA POTVDILA: U neredima nakon utakmice dvije osobe uhićene, tri policajca ozlijeđena

Policija - rotaciona svjetla - noć
Ilustracija | Foto: ZG express

Nakon utakmice Lokomotive i Hajduka večeras u Zagrebu došlo je do sukoba navijača i policije, dvije osobe uhićene, tri policajca ozlijeđena.

Kako javlja Index, policija je nakon završetka utakmice vodila navijače prema njihovim autobusima i vozilima, a onda je u jednom trenutku došlo do gužve – policija je krenula u jednom smjeru, a nekoliko trenutaka kasnije dio navijača završio je na podu, okružen interventnim policajcima.

“Danas, 8. prosinca 2023. godine u večernjim satima, nakon završetka nogometne utakmice koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, navijači su nasrnuli na policijske službenike koji su osiguravali sportski događaj”, objavila je PU zagrebačka.

Policijski službenici su nad većim brojem navijača upotrijebili sredstva prisile zbog odbijanja napada na sebe. U službene prostorije privedene su dvije osobe, ozlijeđena su tri policijska službenika. Tijekom događaja oštećena su dva službena vozila i jedan osobni automobil.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja.