Policija objavila nove detalje o sukobima nakon utakmice u Kranjčevićevoj

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Privedena trojica gostujućih navijača, lakše ozlijeđeno osam policijskih službenika, oštećena tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil. To je bilanca jučerašnjih navijačkih izgreda u Kranjčevićevoj ulici.

U vezi s time Policijska uprava zagrebačka objavila je opširno priopćenje koje možete pročitati u nastavku:

“Jučer, 8. prosinca 2023. godine od 17.30 do 19.25 sati na Trešnjevci u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK Zagreb odigrana je nogometna utakmica između NK Lokomotiva i NK Hajduk na kojoj je bilo nazočno oko 4500 gledatelja (od čega oko 1400 gostujućih).

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Osiguranje do samog kraja utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja.

Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policijske službenike, koji su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica – tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i jedan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U samom je događaju lakše ozlijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil.

Također, tijekom osiguravanja šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti.”