POLICIJA MOLI ZA POMOĆ: Možete li prepoznati ovog čovjeka? Navodno je riječ o opasnom piromanu

Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija objavila je tri fotografije te zamolila građana da pomognu identificirati snimljenu osobu.

U četvrtak, 14. studenoga 2019. godine oko 3 sata u Zagrebu na području Črnomereca, Trešnjevke i Trnja, u Ulici Kajfešov breg, Gradiščanskoj ulici, 1. Loparskoj ulici i Veslačkoj ulici, nepoznati je počinitelj počinio kazneno djelo “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

Neslužbene informacije govore da se radi o podmetanju serije požara pod osobne automobile.

Na fotografijama je muškarac za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu.

Foto: PU zagrebačka

Nepoznati je muškarac mlađe životne dobi, srednje ili vitke građe, tada obučen u donji dio trenirke crne boje, crnu jaknu s kapuljačom koja je na gornjem dijelu sive boje kao i kapuljača dok se na stražnjem dijelu nalazi vertikalna crtu koja se proteže preko cijele kapuljače, a na prednjem dijelu ima trokutasti sivi uzorak koji se od zatvarača širi prema ramenima.

Rukavi su s unutarnje strane također sive boje, a muškarac vozi brdski bicikl, nepoznate marke, tamnije boje, bez vidljive dodatne opreme dok na oba kotača ima po dva katadioptera, tzv. “mačje oči”.

Ako građani imaju korisne informacije o osobi s fotografija, policija ih poziva da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-mail adrese [email protected]. Informacije građani mogu dostaviti i anonimno.