“Pokaži ljubav – za Školu u bolnici”: Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije i prijatelja

Humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije i prijatelja
Foto: Press

Zagrebačka filharmonija će u petak, 22. prosinca 2017. godine s početkom u 20 sati, održati humanitarni koncert “Moja učiteljica zove se NADA” u sklopu humanitarne akcije Rotary cluba Zagreb 1242 “Pokaži ljubav – za Školu u bolnici”.

Koncertom Zagrebačke filharmonije i prijatelja prikupljat će se financijska sredstva za opremanje e-učionice Škole u bolnici koja djeluje u sklopu Osnovne škole Izidora Kršnjavog. Nastava za djecu koja se nalaze na dugotrajnom liječenju u bolnici bit će lakša i kvalitetnija uz pomoć e-učionice: pametnih ekrana i laptopa koji će djeci uljepšati njihove mnogobrojne bolničke dane i učiniti njihovu svakodnevicu veselijom, a pomoći će im i da budu u stalnom kontaktu sa svojim školskim kolegama i kolegicama.

Najavljivani nastup gospodina Olivera Dragojevića, nažalost, neće biti održan. Zbog zdravstvenog stanja, gospodin Oliver Dragojević neće se pridružiti Zagrebačkoj filharmoniji, a umjesto njega, na koncertu koji će omekšati i najtvrđe srce, orkestar Zagrebačke filharmonije nastupit će pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, a posebnom će ugođaju pridonijeti nastup eminentnih hrvatskih glazbenika – Tedija Spalata, Tonija Cetinskog, Nene Belana, Amire Medunjanin, Gabi Novak, Matije Dedića, Saše Lozara, Natali Dizdar i klape Šufit.

Zagrebačka filharmonija i Rotary club 1242 njeguju višegodišnju suradnju te su se ovim koncertom, plemenitog cilja i nakane, ujedinili u misiji pomoći i podršci humanitarnoj akciji „Moja učiteljica zove se NADA“ pa će tako uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti i prijatelji – Tedi Spalato, Toni Cetinski, Neno Belan, Amira Medunjanin, Gabi Novak, Matija Dedić, Saša Lozar, Natali Dizdar i klapa Šufit -istaknuo je ravnatelj Zagrebačke filharmonije i predsjednik Rotary cluba Zagreb 1242, Mirko Boch.

Putem humanitarnog telefona 060 9004 koji je otvoren stalno, direktnim donacijama na poseban žiro račun akcije IBAN HR0423900011500126042 te kupnjom ulaznica za koncert sakupljat će se sredstva za ovu humanitarnu akciju.

Zagrebačka filharmonija i prijatelji – Tedi Spalato, Toni Cetinski, Neno Belan, Amira Medunjanin, Gabi Novak, Matija Dedić, Saša Lozar, Natali Dizdar i klapa Šufit – očekuju Vas u petak, 22. prosinca 2017. godine u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncert će imati direktan prijenos putem nacionalne televizije, s uključenim popratnim televizijskim programima i call centrom u kojem će na pozive građana odgovarati osobe iz javnog života