Pojačan promet na cestama, HAK vozačima preporučuje poseban oprez

Mnogi koji se ovog vikenda spremaju krenuti na put prema hrvatskoj obali, ali i u drugim pravcima, trebaju posvetiti posebnu pozornost na stanje na glavnim cestovnim pravcima i autocestama, što zbog posebnih regulacija prometa na pojedinim pravcima, što zbog pojačanog prometa.  

kolona

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju da vrlo oprezno treba voziti između čvorova Lučko i Bosiljevo. Na naplati Lučko na ulazu na autocestu A1 vozi se usporeno u koloni dugoj oko 400 metara.

Zbog radova, zatvorena je državna cesta D1 između Udbine i Gračaca. Obilazak je: Udbina-D522-Gornja Ploča-ŽC5165-Sveti Rok-D50-Gračac.

Zatvorena je dionica brze ceste između čvorova Dubrava i Cugovec u oba smjera (D28). Obilazak je preko Vrbovca.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 4 do 14 h, na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na D1 nema zabrane.

Zbog visokog vodostaja Dunava zatvorene su ceste: D212 Zmajevac-Batina i- ŽC4056 Kopačevo-Podunavlje.

U sklopu održavanju Svjetskog kupa u ski rolama na području grada Oroslavja i općine Stubičke Toplice doći će do privremene regulacije prometa, i to 22.06., od 09:00 do 13:00 sati bit će zatvorena za sav promet cesta D307 na relaciji od Pile (Park vozača) do Hunjke, a 23.06., od 9 do 13:00 sati bit će zatvorena za sav promet županijska cesta Ž2216 (Milana Prpića kroz centar grada) od Orokonfekcije do crkve, te čitavo križanje Crkva – Oro trg. Alternativni pravci iz pravca Andraševca preko ulice kralja Tomislava, naselja Babići, Mokrice i obrnuto.

U Zagrebu između Aleje Seljačke Bune i čvora Jarek vozi se zapadnim kolnikom, dvosmjeno (do 1. srpnja, zbog sanacije

Promet je pojačan pri ulazu u zemlju na graničnim prijelazima Rupa, Bregana i Macelj i pri izlasku kod- Bajakova.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.