Počinju “Plesne večeri na Zrinjevcu”, ove godine uz glazbu i ples nude i zanimljiv filmski program

Počinju “Plesne večeri na Zrinjevcu”, ove godine uz glazbu i ples nude i zanimljiv filmski program
Foto: Zagrebački vremeplov

Ovogodišnje izdanje zagrebačkog ljetnog festivala “Plesne večeri na Zrinjevcu” održava se od 9. do 25. kolovoza kada će se, uz bogat glazbeni i plesni program, moći pratiti i zanimljiv filmski program, najavio je organizator u četvrtak.

“Uz različite koncerte i plesne programe, Plesne večeri, uz lagane ljetne gastronomske delicije i osvježenja na gastro-kućicama, prvi put donose i zanimljiv filmski program, s četiri filmske projekcije”, ističe se u najavi festivala.

Na Zrinjevcu će se moći pogledati blockbuster ‘Step Up:All In’, europski film ‘Ples s Marijom’, britanska komedija ‘Walking on Sunshine’ te kultni ‘Prljavi ples’.

Program otvaraju Robert Mareković & The Swingers, a među ostalim, publika će moći čuti Zdenku Kovačiček, Groovy Cakes, The Drifters, Dj Nikolu Martek, DJ Roberta Marekovića, Loud&Found, The Good Foot, Scifidelity Orchestra, Od Tanga do rocka, DJ Oli Doboli Latin Stylea.

Glazbeni paviljon, koji je još od 1891. jedan od zaštitnih simbola Zagreba bit će jedinstvena pozornica za zabavu, poručuju organizatori, naglašavajući da će se tijekom festivala održati 17 zanimljivih koncerata. Plesni nastupi profesionalnih plesnih parova i plesne animacije publike plesnog studija Nicolas, održavat će od 20 do 23 sata.

Plesne večeri na Zrinjevcu dio su projekta “Zagrebački vremeplov”, koji u Zagrebu različitim projektima oživljava romantični duh prošlih vremena. Održavaju se u kolovozu već dugi niz godina pa su postale prepoznatljiv događaj, koji je zamišljen po uzoru na plesnjake kao jedne od glavnih simbola društvenoga života grada.

Projekt organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija, a program je besplatan.