Oživite romantični duh prošlih vremena uz Plesnjake na Zrinjevcu, program otvara legendarni Jimmy Stanić

Počinju “Plesne večeri na Zrinjevcu”, ove godine uz glazbu i ples nude i zanimljiv filmski program
Foto: Zagrebački vremeplov
Foto: Igor Nobilo / HTZ

Glazbeni paviljon, koji je još od 1891. jedan od zaštitnih simbola Zagreba, ponovo će postati jedinstvena pozornica za zabavu, jer počinje Plesnjak na Zrinjevcu.

Tako će se svaki petak i subotu, s početkom u 20:00 sati, od 28. srpnja pa sve do 26. kolovoza, održati popularni zagrebački plesnjaci koji oživljavaju romantični duh prošlih vremena.

Program otvara legendarni hrvatski glazbenik Stjepan Jimmy Stanić, u petak 28. srpnja, s koncertom u 20:00 sati, dok će ostale dane, nastupiti dobro znana imena domaće zabavne i šlagerske scene kao što su Miro Ungar, band Superstary, The Sway Band, Robert Mareković & The Swingers, Groovy Cakes, Tango Rock Band i Zagrebački Dixieland, objavio je HTZ.

„Brojni sugrađani i sugrađanke izrazili su želju za organizacijom plesnih večeri na Zrinjevcu“, naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. „Drago mi je da smo im mogli ispuniti tu želju. Nadam se da će uživati u programu uz prisjećanje na hitove koji su obilježili odrastanje brojnih Zagrepčanka i Zagrepčana.“

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), Martina Bienenfeld je izjavila: „Sretni smo jer ponovo vraćamo popularne šlagere i ples u Glazbeni paviljon na Zrinjevcu, koji je oduvijek bio sinonim za dobru glazbu, ugodno druženje i pozitivnu atmosferu. Oživljavajući duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka pozivamo sve – od početnika do naprednih plesača – da se pridruže, zaplešu i provedu ugodno vrijeme.“

Dodatno, prije samih koncerata, od 18:00 sati, održat će se plesne radionice plesnog studija Nicolas za sve one koji žele naučiti neke nove korake, a ulaz na sve programe je besplatan.

Plesnjake organizira TZGZ s partnerima, a cjelokupni program dostupan je na poveznici infozagreb.hr.