POČINJE SEZONA GRIJANJA: HEP-Toplinarstvo započelo s uključivanje prioritetnih potrošača

POČINJE SEZONA GRIJANJA: Hep-Toplinarstvo objavilo važnu informaciju za sve korisnike
Foto: Piqsels

HEP-Toplinarstvo je započelo s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno nam je približno tri do četiri dana te ćemo do kraja ovog tjedna osigurati isporuku toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima, objavila je tvrtka HEP-Toplinarstvo.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Grijanje se prvo uključuje prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

HEP-Toplinarstvo poziva krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe. Njihovi predstavnici suvlasnika ili upravitelji zgrada trebaju dostaviti pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi se u svim zgradama moglo uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.