HRT najavljuje tri nova projekta koja će obilježiti ovu i sljedeću sezonu na Hrvatskoj televiziji

DNEVNIK VELIKOG PERICE: Nastavak kultnog filma “Tko pjeva zlo ne misli”
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) najavljuje tri nova projekta koja će obilježiti ovu i sljedeću sezonu na Hrvatskoj televiziji (HRT-HTV).

Naime,  ovih dana završava se snimanje dvije dramske serije – “Dnevnik velikog Perice” i “Crno-bijeli svijet” (4. sezona), te počinje snimanje nove serije “Područje bez signala”, koja će pak biti adut dramskog programa HTV-a u jesen 2021. godine.

Dnevnik velikog Perice

Gledatelji će u jesenskoj shemi Hrvatske radiotelevizije imati priliku gledati novu domaću seriju Dnevnik velikog Perice čija se radnja nastavlja tridesetak godina nakon kultnog filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli. Serija reanimira duh hrvatskog filmskog klasika produžujući živote nekim junacima u novom, drukčijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu.

Foto: HRT

Film Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli najbolji je hrvatski film po izboru filmskih kritičara i jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije. U seriji Dnevnik velikog Perice kroz šest epizoda pratimo zbivanja u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a idejni autor serije Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

U ostalim ulogama su Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Hana Hegedušić, Vid Balog, Damir Poljičak, Miroslav Čabraja i mnogi drugi, a pojavit će se brojni hrvatski glazbenici u malim gostujućim ulogama.

Direktor fotografije je Radislav Jovanov Gonzo, glazbeni producent i aranžer Coco Mosquito, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Ana Bulajić Črček, montažer Vladimir Gojun. Za HRT seriju proizvodi Croatia film, a urednica serije je Zinka Kiseljak.

Snimanje je počelo 15. lipnja i završava 30. rujna 2020. godine, a snimalo se na brojnim lokacijama u Zagrebu i okolici (Basaričekova ulica, Gornji grad, park Maksimir, Dolac, kino Tuškanac, Češki dom, Tvornica, Lučko, Ribnik, Dugo selo, Markuševac i dr.).

U seriji, koju bismo mogli nazvati ljubavnom komedijom s pjevanjem, gledatelji će čuti i brojne šlagere iz šezdesetih godina, u izvrsnim, novim aranžmanima koje je za potrebe serije napravio Coco Mosquito.

Gledatelji će seriju moći premijerno pratiti u terminu ponedjeljkom u 21 sat, na Prvom programu Hrvatske televizije u jesenskoj shemi, kao i putem platforme HRTi.

 

Crno-bijeli svijet

Popularna serije HRT-a Crno-bijeli svijet uskoro će dobiti svoju dugoočekivanu četvrtu sezonu. Riječ je o dramsko-humorističnoj serije koja je naziv dobila po istoimenom hitu grupe Prljavo kazalište.

Foto: HRT

Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, serija prati doživljaje dvije obitelji – Kipčić i Bertalan. Radnja se ovaj put zbiva od proljeća 1985. do proljeća 1986. godine te evocira neke od najpoznatijih događaja tog vremena, kao što su Cibonino osvajanje Kupa prvaka i nuklearna katastrofa u Černobilu. Između ostaloga, publika će imati prilike doznati kako su izgledale prve godine rada popularnog Omladinskog radija

U 12 epizoda nove sezone nastupit će svi do sada poznati likovi, predvođeni Kipom i Žungulom, a ukupno će biti oko 200 glumaca. U glavnim su ulogama Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Karlo Maloča, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Kaja Šišmanović, Sara Stanić, Elizabeta Kukić

Scenaristi i redatelji četvrte sezone su Goran Kulenović i Igor Mirković, producent Ivan Maloča, izvršna producentica Maja Vukić, a urednik Mislav Brumec.

Snimanje je počelo sredinom lipnja na lokacijama u Zagrebu i okolici, a završit će 3. listopada 2020. godine u Splitu, na lokaciji stadiona na Poljudu.

Gledatelji će četvrtu sezonu moći premijerno pratiti u terminu ponedjeljkom u 21 sat, na Prvom programu HTV-a od prosinca 2020. godine, te putem platforme HRTi.

 

Područje bez signala

Snimanje šesterodijelne dramske serije Područje bez signala započinje 30. rujna na lokacijama u Dugoj Resi. Seriju nabavljenu putem javnog Poziva neovisnim proizvođačima za HRT proizvodi tvrtka “Kinorama”.

Foto: HRT

Kreatorica i producentica serije je Ankica Jurić Tilić, scenarij su prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića napisali Hana Jušić, Milan F. Živlović i Jelena Paljan, a režiju potpisuje Dalibor Matanić (čiji je novi dugometražni igrani film Zora – podržan i od HRT-a – odabran u glavnu selekciju filmskog festivala “Black Nights” u Tallinu).

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić) koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja. Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje…

U glavnim ulogama: Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi…

Snimanje će se nastaviti na lokacijama u Karlovcu, Ličkom Osiku, Gračacu i Zagrebu do početka prosinca, a serija će biti spremna za emitiranje u jesenskoj shemi HRT-a iduće godine.