Počinje 55. teološko-pastoralni tjedan posvećen temi braka i obitelji

pastoralni_tjedanU organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od utorka 27. siječnja do četvrtka 29. siječnja 2015. u Međubiskupijskom sjemeništu na zagrebačkoj Šalati, Voćarska 106, održavat će se 55. teološko-pastoralni tjedan: Brak i obitelj u proturječju sa suvremenim društvom.

Svečano otvaranje tjedna održat će se 27. siječnja u 9 sati, a nakon pozdravnih riječi dekana KBF-a prof. dr. sc. Tončija Matulića i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa te drugih visokih uzvanika, uslijedit će uvodno predavanje, nakon kojega će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvoditi euharistijsko slavlje.

Na poziv dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Tončija Matulića, prisutne će pozdraviti i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek.

U glazbenom dijelu sudjelovat će Mješoviti zbor Instituta za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnim temama koje dotiču život Crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi.