Postignut dogovor o gradnji crkve na Savici!?

Postignut dogovor o gradnji crkve na Savici!?
Jedno od idejnih rješenja za crkvu na Trnjanskoj Savici | Foto: Zagreb.hr

Nakon ovotjednog susreta zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića priopćeno je među ostalim da su kardinal i gradonačelnik razgovarali i o gradnji crkve na Savici.

Dogovoreno je da će u listopadu ove godine biti potpisan predugovor između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije u vezi lokacije za gradnju svetišta bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, stoji u objavi na službenoj stranici Grada Zagreba. Time će se, kako se navodi, steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine.

Večernji list doznaje da se crkva ne bi gradila na ranije predviđenoj lokaciji, koja je bila predmetom brnih rasprava i javnih prosvjeda, nego na prostoru koji je prije dvije godine predložio mjesni odbor Savice, južno od Prisavlja i parka na Savici, a sjeverno od savskog nasipa.

“Na tom području nalazi se parcela od oko 30.000 kvadrata. Namjera nam je bila da se dio te parcele iskoristi za gradnju crkve i to smo prije dvije godine predložili jer vjernicima ipak treba crkva”, izjavio je za Večernji list predsjednik mjesnog odbora Trnjanska Savica Ante Gracin.

Večernjak, pozivajući se na neslužbene informacije iz crkvenih izvora, piše da je područje u blizini nasipa doista moguća lokacija budućeg svetišta, kao i da se između Crkve i Grada aktivno radi na konkretnom rješenju kojim bi bile zadovoljene potrebe vjernika.