Počele pripreme za 53. Floraart, očekuje se više od 200 hrvatskih i dvadesetak stranih izlagača

Floraart
Foto: Press

Počele su pripreme za 53. Floraart! Na zagrebačkom Bundeku od 28. svibnja do 3. lipnja očekuje se više od 200 hrvatskih i dvadesetak stranih izlagača.

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, posjetitelji će uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe.

Floraart
Foto: Press

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, Natječaja za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije, Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Tijekom priprema za izložbu, koju je samo prošle godine posjetilo više od 350 tisuća ljubitelja cvijeća, posadit će se više od 150 tisuća sadnica, a cvjetne instalacije uljepšat će najneobičnije dijelove grada poput Tunela Grič, zagrebačkih spomenika i uspinjače.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb.

Floraart
Foto: Press