Uskoro počinje Floraart, okupiti će više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača

Foto: Press / Floraart

Tradicionalna 58. Međunarodna vrtna izložba Floraart započinje 29. svibnja te će do nedjelje 02. lipnja na prostoru parka Bundek okupiti više od stotinu domaćih i međunarodnih izlagača biljaka.

Izložba, koju organiziraju Zagrebački holding, podružnica Zrinjevac i Grad Zagreb, ove godine održava se pod motom „Cvijet za bolji svijet“.

Više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Nizozemske tijekom pet dana izložbe predstavit će nove trendove u vrtlarstvu, uređenju i aranžiranju bilja, uz prigodnu prodaju cvijeća, cvjetnih sadnice i drugih proizvoda.

Na programu Floraarta su i brojne radionice o uzgoju i njezi bilja. Posjetitelji će od stručnjaka moći dobiti korisne savjete oko njege orhideja i cijepljenja biljaka te sudjelovati na praktičnim radionicama izrade sukulentnog vrta, terarija za biljke i hotela za kukce. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Na Bundeku će i ove godine biti postavljen Floragrad sa zabavnim programom za najmlađe posjetitelje. Na rasporedu su po dvije dječje predstave dnevno koje će izvoditi kazalište Tvornica lutaka, kao i likovne radionice.

Prvog dana Floraarta, 29. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista, a dio programa je i Natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Pozivamo sve građane da kraj svibnja i početak lipnja rezerviraju za Floraart. Ulaz na izložbu je besplatan, a detaljan program nalazi se na internetskim stranicama Floraarta i podružnice Zrinjevac.