Počela gradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, kamen temeljac položili gradski čelnici

Foto: Zagreb.hr

Nakon što su prošli tjedan otvorili radove na izgradnji Dječjeg vrtića u Žitnjaku, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u društvu predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića, položili su kamen temeljac za Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec.

Riječ je o projektu vrijednome 7.7 milijuna eura (58 milijuna kuna), koji će po završetku gradnje moći primiti 14 odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece, objavio je Grad Zagreb.

Zahvalivši svima koji su uložili napore kako bi izgradnja danas započela, gradonačelnik Tomašević je naglasio da se radi o novom matičnom vrtiću koji će po završetku biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu, a koji će zapošljavati 50 novih radnica i radnika. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 2600 m2 dok će se uređeno dvorište prostirati na dodatnih 4600m2.

“To je izgradnja već petog dječjeg vrtića u mandatu i predstavlja revoluciju u izgradnji dječjih vrtića u Zagrebu, nikad se u povijesti ovog grada nije toliko vrtića gradilo. Ta brojka će se povećati do kraja ove godine, a još više i sljedeće godine“, istaknuo je gradonačelnik dodavši da očekuje završetak radova na četiri vrtića čija je izgradnja već započela do početka pedagoške godine. „Sutra otvaramo radove na prenamjeni prostora u Sesvetskoj Selnici za potrebe vrtića, a osim toga, do početka sljedeće pedagoške godine, planiramo završiti vrtiće u Kašini, Odranskom Obrežu i Ivanjoj Reci“.
„Naš cilj, do kraja mandata, je osigurati univerzalnu pristupačnost svoj djeci Gradskim i drugim vrtićima u Zagrebu. Plan je da gotovo svaki mjesec otvaramo nove radove na rekonstrukciji, dogradnji ili izgradnji novih vrtića“, rekao je.

Sredstva za izgradnju ovog dječjeg vrtića će u većini biti financirana iz proračuna Grada, dok će se iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost povući oko 25 posto ukupnog troška.

Završetak radova na izgradnji Dječjeg crtića Sesvetski Kraljevec očekuje se unutar devet mjeseci.