Po četvrti put održana humanitarna utrka Zagreb Advent Run

Po četvrti put održana humanitarna utrka Zagreb Advent Run
Foto: Zagreb.hr

I ove se godine velik broj građana odazvao humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run, a start ispred hotela The Westin označili su gradonačelnik Milan Bandić i tenisač Marin Čilić.

Ovogodišnje, četvrto izdanje utrke posvećeno je edukaciji i promicanju važnosti odgovornog ponašanja na suncu kroz sva godišnja doba.

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2016. godini u Hrvatskoj je 800 osoba oboljelo od melanoma.

Cilj je suradnjom potaknuti građane/trkače na savjesno i preventivno djelovanje kada su u pitanju pregledi madeža te cjelogodišnja briga o koži, a dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirat će se udruzi “Zdravi pod suncem”.

Kako javlja HRT, na 10 km pobijedio je Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10).

Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme, 35:02 u ženskoj konkurenciji.

Po četvrti put održana humanitarna utrka Zagreb Advent Run
Foto: Instagram / Doris Pinčić Rogoznica

Utrku je, među ostalim, uspješno istrčala i popularna glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica koja je, uz producenticu Ashley Colburn i voditeljicu Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorica utrke.

“Nije to bio neki super rezultat ali je bila super sreća jer #sportjezakon. Vidimo se i dogodine, a pozivam i sve vas da nam se pridružite i trčite, hodate, plešete na kraćim ili dužim stazama sami, sa svojim mališanima, prijateljima…, na ovoj prekrasnoj utrci”, objavila je Doris Pinčić Rogoznica na svom istangram profilu.