Zbog utrke Zagreb Advent Run tramvaji neće voziti preko Trga, neće voziti ni Veseli božićni tramvaj

Od subote vozi Veseli božićni tramvaj, ali to je samo dio ZET-ove ponude tijekom Adventa u Zagrebu
Foto: Ivan Šabić

Ulična utrka Zagreb Advent Run, koja će se održati u nedjelju, 8. prosinca, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta, a time i na javni gradski prijevoz.

Stoga će 10.30 do 12.15 sati biti obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora.

Od 11.10 sati očekuju se i dodatni poremećaji u tramvajskom prometu na dijelu Draškovićeve, Ulice Ribnjak, Medveščak i Ksaver te Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Zvonimira gdje su moguća stajanja tramvaja oko 15 – 20 minuta.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 13.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije.

Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Utrka ujedno onemogućuje prometovanje Veselog božićnog tramvaja, koji će stoga prvi polazak ostvariti u 14 sati te će dalje prometovati prema uobičajenom rasporedu. Elektro vozila u nedjelju neće prometovati, dok turistički vlakić neće biti u prometu od 10 do 12.40 sati.