PELNKOVIĆ OSTAJE PRI SVOME: Bespilotna letjelica je bila naoružana, na njoj je bila aviobomba!

Foto: Screenshot Youtube

Premijer Andrej Plenković danas je, uvodnom govoru na početku redovite sjednice Vlade, komentirao najnovije informacije vezane uz istragu pad vojnog drona u Zagrebu.

Pri tome je ponovo ustvrdio da je letjelica nosila aviobombu, a baš uoči sjednice Vlade takvo je priopćenje poslao i DORH, javlja Dnevnik.hr.

Balističkim vještačenjem utvrđeno je da se radilo o aviobombi s pripadajućim upaljačem, priopćilo je baš uoči redovite sjednice Vlade zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Tu je tvrdnju uoči okupljanja ministara u izjavi za medije potom ponovio i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a onda još jednom i sam premijer Andrej Plenković u uvodnom govoru na početku sjednice Vlade.

Dnevnik Nove TV jučer je iz izvora bliskih istrazi dobio informaciju da na dijelovima na kojima je završeno vještačenje u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” nije bilo tragova eksploziva.

Iz Vlade, međutim, ne odstupaju od svojih teza o bombi.

“Istraga traje. Važno je da sva vještačenja koja provode stručne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i Ministarstvo obrane (MORH) budu dovršena i precizna. Ono što je u ovom trenutku potvrđeno i od strane DORH-a jest da je na toj besposadnoj letjelici umjesto one izvorne izviđačke namjere bila postavljena jedna vrsta aviobombe i da je ta letjelica bila naoružana. Sve ostale detalje ćemo čuti u sljedećim danima kada se kompletira istraga”, kazao je Plenković.