Ukrala 112.100 eura ljudima čiji je stan svakodnevno čistila duže od godinu dana

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “krađa” i nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjene kaznenog djela “prikrivanje”.

Naime, 51-godišnjakinja je svakodnevno duže od godinu dana, obavljala kućanske poslove u Zagrebu, Ulici Frana Vrbanića za oštećenog 49-godišnjaka i 61-godišnjaka, da bi zatim prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, u točno neutvrđeno vrijeme, otuđila više koverti s novcem i time oštetila 49-godišnjaka i 61-godišnjaka za 112.100,00 eura.

Nakon toga, osumnjičena je novac odnijela na adresu stanovanja u Zagrebu, na području Trnja, gdje je zajedno s 56-godišnjakom koji je unatoč saznanju da novci potječu od počinjenja kaznenog djela, pomogao joj u skrivanju otuđenog novca. Nadalje, 56-godišnjak je od navedenog novca, 2.000 eura položio na svoj bankovni račun, dok su dvoje osumnjičenih iznos od skoro 5.000 eura potrošili na kupnju osobnih stvari.

Provedenom pretragom, 25. srpnja 2023. godine u Zagrebu, na Trnju, policijski službenici su pronašli su ostatak otuđenog novčanog iznosa, koji je bio pakiran u više koverti te sakriven u stanu 56-godišnjaka.

Zbog sumnje u počinjenje opisanih kaznenih djela, protiv 51-godišnjakinje i 56-godišnjaka policijski službenici su podnijeli Kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.