Otvoreno 37. izdanje Interlibera, ulaz za posjetitelje besplatan

Danas je svečano otvoreno 37. izdanja Interlibera, međunarodnog sajma knjiga i učila koji se od 11. do 16. studenoga održava u paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma.

interliber

Ljubitelji knjige moći će uživati u prezentacijama novih naslova, susretima s hrvatskim i inozemnim knjiškim zvijezdama, a među ostalim, organiziran je niz radionica i okruglih stolova kao dio programa na pozornici i na izložbenim prostorima izlagača.

Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni 5 i 6, pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Od poznatih stranih književnika izdvajamo dolazak Deborah Harkness, Florence Hartmann i F. William Engdahl.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Ponovo na Interliberu – proglašenje pobjednika V.B.Z.-ovog natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine.

Održat će se i dodjela nagrade Ovca u kutiji. Ovca u kutiji je književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dodjeljuje se od 2005. godine.

Interliber već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i dobiva sve više međunarodni značaj.

Ovogodišnji se Interliber, 37. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje!