Otvorena izložba “DODIRNI ČAROLIJU OD PAPIRA”, autori radova su članovi Udruge slijepih Zagreb

Izložba "Dodirni čaroliju od papira"
Foto: Zagreb.hr

U Galeriji Kristofor Stanković naša uspješna paraolimpijka Petra Deša otvorila je izložbu radova u tehnici quilling članova Udruge slijepih Zagreb Dodirni čaroliju od papira.

Naglasila je pritom da je izložba dijelom ispunila uvijek prisutnu želju osoba s invaliditetom za integraciju u društvo jer radovi članova Udruge ne zaostaju za radovima umjetnika koji  stvaraju u ovoj tehnici.
 
Pozdravivši prisutne gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da slijepi svojim radovima još jednom pokazuju da je u umjetničkom i kreativnom izražavanju stalno moguće pomicati granice bez obzira na hendikep. 

“Svi mi težimo dobrim međuljudskim odnosima i svi želimo biti prihvaćeni od okoline, a vi na najljepši način gradite mostove prijateljstva svojim unikatnim radovima koji dotiču naša srca i koji nas oplemenjuju”, rekao je Bandić te dodao da će Grad i nadalje podupirati programe i aktivnosti Udruge slijepih kako bi u što većoj mjeri ostvarili svoje nemale potencijale.
 
“Ova izložba se počela stvarati prije godinu dana kada je umjetnica Karolina Brukner došla k nama s prijedlogom da naše članove nauči tehnici quilling kako bi vidjela mogu li slijepe osobe doživjeti tu tehniku i evo danas imamo mnogo sjajnih radova”, rekao je izvršni direktor Udruge Goran Denis Tomašković, zahvalivši Gradu Zagrebu na potpori i Skupštini na prostoru.
 
“Tehnika quilling nastala je još u 13. stoljeću u samostanima, kada se zlato i srebro moralo zamijeniti nečim jeftinijim, a nakon toga proširila se i na dvorove gdje su se počeli stvarati i uporabni predmeti te nakit, nakon čega nestaje, odnosno seli u Ameriku”, napomenula je Karolina Brukner, dodavši da je ovom izložbom jedna rukotvorina dignuta iz pepela.